Pravljični gozd Rdeča kapica

Pravljični gozd Rdeča kapica

Pravljični gozd je zagotovo destinacija, kamor se splača peljati otroke. Pri nas jih imamo kar nekaj. Pred dvema letoma smo se odpravili v pravljični gozd v Logarski dolini, preteklo nedeljo pa tega v bližini Vurberka.

Pot do tja je bila malo slabo označena, saj je bila prva tabla za omenjeni gozd šele tik pred njim. Ampak ok. Po prihodu smo zapeljali na majhno, luštno parkirišče na travi. Res lepo.

V majhni hiški nas je sprejel prijazen gospod ter nam razložil, kaj naj čaka. Vstopnina je znašala zame 5 eurov, za otroka pa 4 evre (za vsakega :)).

Najprej so nas pričakale kozice ter osliček, za njimi pa se je pot strmo povzpela v gozd, kjer se je začela pravljica. Ob urejeni potki so se med drevesi skrivale narisane živali in ob njih otroške pesmi. Mi radi pojemo, zato smo za to porabili kar nekaj časa. 🙂

Prva hiška je govorila pravljico o Rdeči kapici. V hiško nismo smeli, smo pa lahko kukali skozi okna. Mala dva sta se malo prestrašila, saj je bila pravljica zelo realistično prikazana. 🙂 V postelji je ležal volk, ob njem pa je stala Rdeča kapica. Poglej si!

 

pravljicni-gozd

 

Na hiški je bil tudi gumb, ki ti je pripovedoval pravljico, če si stisnil nanj. Pripoved je bila všečna, je pa res, da je trajala kar nekaj časa in otroka sta že hotela dalje. Pa tudi mene je firbec mantral, kaj še nas čaka. 🙂

Nekaj hišk je bilo namenjenih likom iz filma Kekec. Teh moja 7-letnika še ne poznata, zato jim niso bili tako zanimivi. Ampak imamo plan te filme pogledat čez poletje. Da lahko potem gremo še v Kekčevo deželo. 🙂

 

pravljicni-gozd

 

Sledile so še Trnuljčica, Sneguljčica, Janko in Metka, Volk in 7 kozličkov, pa še kaj se je našlo. Vsega pa ne povem. 😉

 

pravljični-gozd

 

Nam je bil pravljični gozd zelo zanimiv in prijetno doživetje. Vse skupaj smo bili v njem približno eno uro. Za šolske otroke je morda malo bolj zanimiv, ker poznajo več pravljic, ampak ok. Mi smo se zadržali več časa pri tistih, ki so nas bolj pritegnile.

Gozd je lepo urejen, prikaz pravljic je dober, vse hiške so opremljene z avdio posnetkom pravljice, vmes so klopce za počitek. Skratka, za nas je bilo super! Priporočam.

 

pravljicni-gozd