Sobotno ustvarjanje z otroki v Centru Draš

Sobotno ustvarjanje z otroki v Centru Draš

Čudovita oktobrska sobota je bila kot nalašč za naše jesensko ustvarjanje z otroki v Centru Draš. Jesen nam prinaša veliko različnih plodov, ki jih lahko uporabimo na različne načine. Mi smo se tokrat igrali z listjem in vejicami. Z njimi smo upodobili razne živali, nadeli kraljičnam obleke, risali gozd in še kaj bi se našlo. Otroci so ustvarjali na polno in njihova bujna domišljija je privrela na plano.

Na srečo nam je bil naklonjen tudi sonček, tako da smo lahko zunaj skakali čez potoček in urili svoje spretnosti s skakalnimi igrami. 

Animacije v Centru Draš
Ustvarjanje z otroki

 

Res sem vesela, da nam je Center Draš omogočil, da smo otrokom polepšali sobotni dopoldan. No, saj to bomo počeli še večkrat. Naslednjič se vidimo že prav kmalu. Ponovno med 10.00 in 12.00 uro. Spremljajte objave, da se ne zgrešimo!

Do takrat pa pridno raziskujte gozd. V tem letnem času je še posebej zanimiv. Nudi nam plodove različnih barv, iz katerih lahko doma z otroki naredimo prave umetnine. Z njimi okrasimo naš dom, da se bomo še prijetneje počutili v njem. Otroci pa bodo veseli, ker bodo lahko k njegovemu izgledu dali svoj prispevek.

Otrokom je namreč pomemben občutek, da so del našega, odraslega sveta. Da je tudi njihova beseda ali dejanje pomembno. Počutijo se večje in opažene.

Kako lahko ustvarjanje z otroki izvedete sami?

Ko greste v gozd nabirati material za ustvarjanje, priredite iskanje skritega zaklada. Doma si pripravite lističe z namigi in začrtajte pot, po kateri boste hodili. Dobro premislite, na katerih delih poti boste zastavili kakšno nalogo in kakšen bo zaklad. Vmes, ko bodo otroci iskali namige, lahko hitro nekam skrijete zaklad. Znajdite se. Zagotovo vam bo uspelo!

Že samo s tem, da boste otrokom med sprehodom zastavljali uganke, boste polepšali njihov dan in spremenili navadno pohajkovanje v pravo dogodivščino.

Naberite listje, ga prilepite na širok trak, ki si ga zavežete okrog glave, in že imate gozdne krone! Nadenite si ime vašega plemena in začnite osvajati nova ozemlja. Iz palic si izdelajte loke in drugo orožje, za morebitni boj proti sovražniku. Izdelajte si svoje skrivališče, kjer boste varni pred vsako nevarnostjo. Prepustite se domišljiji! Boste videli. Vi morate začeti, otroci pa vam bodo natresli še goro drugih norih idej.

V gozdu naberite še storže, vejice, drevesne plodove, praprot. Karkoli. Vse boste lahko uporabili. Doma se potem igrate z barvami in tehnikami barvanja: liste pobarvate in odtisnete na papir, zraven pa narišete podrobnosti; izrezujete liste in naredite lepljenko, lahko se igrate tržnico; izdelate kakšno namizno igro.

Skratka, naredite si tako, da vam bo skupen čas čim bolj prijeten in zanimiv. Včasih je dovolj, da otroku damo material, in sam najde veliko možnosti, kaj bi z njim počel.

Ustvarjanje z otroki je vedno zelo zabavno. Nekateri se ga na začetku otepajo, potem pa ne morejo stran. To je tudi odličen moment za druženje in povezovanje.

Prijetno ustvarjanje vam želim. 🙂