Rojstnodnevne zabave s kulinariko so za otroke nekaj povsem novega in drugačnega. Veliko otrok nima izkušenj s pripravo hrane doma, zato ti na naših delavnicah še posebej uživajo. Ure in ure bi lahko gnetli testo, mešali maso, okraševali svoje piškote in krekerje, rezali zelenjavo ali čokolado (tukaj je edina nevarnost, da čokolade zmanjka, preden bi morala k ostalim sestavinam). ?

Z otroki pripravimo prave kulinarične mojstrovine. Najpogosteje so to pizza polžki, ki jih otroci naredijo od začetka do konca – ko so pečeni, pa jih tudi pospravijo v trebuščke.

Otroci imajo proste roke in si vzamejo čas za svoje izdelke, ki jih potem tudi pojedo ali odnesejo domov.

 

Zakaj rojstnodnevne zabave s kulinariko?

Iz izkušenj vam povem, da so rojstnodnevne zabave z delavnico kulinarike za otroke pravi užitek. Posebej jim je lepo, ker lahko počnejo nekaj, kar je domena odraslih. Naše rojstnodnevne zabave jim omogočijo, da lahko kar naenkrat počnejo vse, kar se jim doma velikokrat prepove. Nekateri se tako trudijo in poglobijo, da imam občutek, kot da so v čisto drugem svetu. Velikokrat še mene naučijo kaj novega.

Otroci na teh rojstnodnevnih zabavah razvijajo fino motoriko, ki zahteva usklajeno delovanje centralnega živčevja in mišičnega sistema. Če je otrok v svojih zgodnjih letih ne razvije dobro, lahko ima kasneje težave z grafomotoriko in pisavo. To se kaže kot okorna pisava, močni pritiski na papir, počasno pisanje. Da bi se temu izognili, je pomembno, da otroku ponudimo čim več dejavnosti, ki razvijajo mišice rok in prstov. Dejavnosti, ki razvijajo fino motoriko, vplivajo tudi na koncentracijo in inteligenco.  Otroci, ki se med učenjem lahko dotikajo predmetov in jih raziskujejo, se tudi prej naučijo novih stvari.

Zato na naših delavnicah dajemo poudarek različnim ročnim opravilom: rezanje, gnetenje, lupljenje, izrezovanje, valjanje. Pomembno je, da se otroci hrane dotikajo, spoznavajo njene lastnosti in opazujejo, kako se tekom postopkov spreminja.

 

Program traja 2 uri. Cena za praznovanje rojstnega dne je 150 evrov za 15 otrok.  V njo je vključena animacija, ves material, vabila, fotke, ter hrana in pijača, ki jo pripravimo.

Za več informacij me kar pokličite na 040 508 686.

Otroci naj imajo s sabo oblačila, ki jih lahko umažejo (lahko tudi kakšno majico za odrasle, ki jo samo dajo čez svoja oblačila).

 

 

Druga praznovanja

Praznujmo skupaj