KULINARIČNO praznovanje

150 €
KULINARIČNO praznovanje

Rojstnodnevne zabave s kulinariko so za otroke nekaj povsem novega in drugačnega. Veliko otrok nima izkušenj s pripravo hrane doma, zato ti na naših delavnicah še posebej uživajo. Ure in ure bi lahko gnetli testo, mešali maso, okraševali svoje piškote in krekerje, rezali zelenjavo ali čokolado (tukaj je edina nevarnost, da čokolade zmanjka, preden bi morala k ostalim sestavinam). 🙂

Z otroki pripravimo prave kulinarične mojstrovine. V zrak mečemo palačinke, se igramo s pravo čokolado, za mamico se naučimo pripraviti popolne mafine, za atija pa zdrav hamburger. Pečemo kruhke, piškote in na sploh polnimo svoje trebuščke ter se pri tem zabavamo.

Otroci imajo proste roke in si vzamejo čas za svoje izdelke, ki jih potem tudi pojedo ali odnesejo domov.

Kaj pravijo starši

Zakaj rojstnodnevne zabave s kulinariko?

Iz izkušenj vam povem, da so rojstnodnevne zabave z delavnico kulinarike za otroke pravi užitek. Posebej jim je lepo, ker lahko počnejo nekaj, kar je domena odraslih. Naenkrat lahko počnejo vse, kar se jim doma velikokrat prepove. Nekateri se tako trudijo in poglobijo, da imam občutek, kot da so v čisto drugem svetu. Velikokrat še mene naučijo kaj novega.

Otroci na teh rojstnodnevnih zabavah razvijajo fino motoriko, ki zahteva usklajeno delovanje centralnega živčevja in mišičnega sistema. Če je otrok v svojih zgodnjih letih ne razvije dobro, lahko ima kasneje težave z grafomotoriko in pisavo. To se kaže kot okorna pisava, močni pritiski na papir, počasno pisanje. Da bi se temu izognili, je pomembno, da otroku ponudimo čim več dejavnosti, ki razvijajo mišice rok in prstov. Dejavnosti, ki razvijajo fino motoriko, vplivajo tudi na koncentracijo in inteligenco.  Otroci, ki se med učenjem lahko dotikajo predmetov in jih raziskujejo, se tudi prej naučijo novih stvari.

Zato na naših delavnicah dajemo poudarek različnim ročnim opravilom: rezanje, gnetenje, lupljenje, izrezovanje, valjanje. Pomembno je, da se otroci hrane dotikajo, spoznavajo njene lastnosti in opazujejo, kako se tekom postopkov spreminja.

Program traja 2 uri. Cena za praznovanje rojstnega dne je 150 evrov za 15 otrok. Otroci naj imajo s sabo oblačila, ki jih lahko umažejo (lahko tudi kakšno majico za odrasle, ki jo samo dajo čez svoja oblačila).

V njo je vključena:

  • animacija,
  • ves material,
  • vabila,
  • fotke in
  • hrana in pijača, ki ju pripravimo.

Za več informacij me kar pokličite na 040 508 686.

Pogosta vprašanja

 

Vabila vam pripravim jaz. Lahko pa tudi izdelate svoja.

 

 

Druga praznovanja

Imate vprašanje? Postavite nam ga spodaj.